Is de DJI Inspire 2 de beste professionele drone?

De DJI Inspire 1 maakte nogal wat indruk toen deze in 2014 gelanceerd werd. Het is nog steeds een van de betere drones die er momenteel zijn, maar de markt beweegt – en daar komt de Inspire 2 om de hoek kijken. Lees hieronder het volledige review en alle DJI Inspire 2 specs.

De Inspire 2 ziet er hetzelfde uit als het vorige Inspire-model maar de nieuwe drone heeft een breed scala aan verbeteringen onder zijn motorkap. De nieuwe versie is nog beter in het vermijden van obstakels en wordt geleverd met de nieuwe Zenmuse-camera, de X5S. Daarnaast heeft de Inspire 2 een dubbele batterijopslag voor meer uithoudingsvermogen.

De rivalen van DJI hebben de afgelopen jaren ‘hun game’ naar een hoger level getild, maar de Inspire 2 is een totaal andere propositie. De Inspire 2 is het vlaggenschip van de professionele drones van de fabrikant. Helaas zit de DJI Inspire 2 wel in een andere prijscategorie dan de Spark, Mavic en Phantom-lijnen van het bedrijf.

Design


Als je bekend bent met de DJI Inspire 1 dan zal de Inspire 2 niet echt een grote verrassing zijn, althans qua het design. Het behoudt dezelfde quad-prop lay-out als de voorganger, en maakt wederom gebruik van supersterk koolstofvezelmateriaal voor de armen, waardoor de drone indrukwekkende kracht krijgt.

DJI heeft ook de carrosserie herzien; het witte plastic van het vorige model is weggehaald en in plaats daarvan hebben ze aantrekkelijke magnesium-aluminiumcomposiet gebruikt. Een andere belangrijke verandering is de introductie van een nieuwe naar voren gerichte FPV-camera en obstakelvermijdingssysteem.

De drone zelf heeft geen camera, maar je kunt er een kiezen uit het assortiment Zenmuse-camera’s van DJI (degene die bij onze testunit wordt geleverd, is de X5S). Het is mogelijk om de camera uit te wisselen, zodat je de juiste lens hebt voor de klus, waardoor dit het ideale apparaat is voor professionele fotografen en videomakers die volledige controle over hun opname-instellingen willen hebben.

Bouw en gebruik


De originele Inspire 1 is gebouwd als een tank, maar de Inspire 2 is nog robuuster dankzij de herziene aluminium behuizing. De koolstofvezelarmen zorgen ervoor dat hobbels en botsingen de eenheid niet beschadigen. De enige zwakke plekken zijn de propellers en de camera- die gemakkelijk te vervangen zijn als ze beschadigd raken.

De eerder genoemde FPV-camera en het obstakelvermijdingssysteem volgen binnenkomende objecten binnen 30 meter. De naar boven gerichte infraroodsensoren zoeken naar objecten vijf meter boven de drone, wat handig is als je in besloten ruimtes vliegt.

Het resultaat van al deze technologie is een drone die (bijna) niet crasht; het is intelligent genoeg om te voorkomen dat je tegen bomen aan botst of tegen de grond botst. Met de volledige reeks functies voor het vermijden van objecten ben je beperkt tot een maximale snelheid van 72 k/m per uur.

Als je enthousiasme de overhand krijgt en je laat de drone uit het zicht vliegen, betekent de ‘terugkeer naar huis’-functie dat je niet per ongeluk je investering kwijt bent.

Ondanks al deze functies is het benoem waardig dat de Inspire 2 een van de meest wendbare drones op de markt is. Deze is niet alleen razendsnel maar reageert ook snel op de input van de gebruiker. Daarnaast is de Inspire 2 bij wind ook erg stabiel.

Prestaties


Net als bij de Inspire 1 wordt de Inspire 2 bediend met een speciale afstandsbediening die via een krachtig paar antennes met de drone is verbonden. Er is geen scherm, dus je moet je Android- en iOS-smartphone via een bekabelde verbinding met de afstandsbediening verbinden – je moet ook de DJI GO 4-app installeren, en niet de DJI GO-app die wordt gebruikt met de Inspire 1 en andere, oudere DJI-modellen.

Als je eenmaal in de app bent, kun je taken uitvoeren zoals het kalibreren van de camera, het in- en uitschakelen van de beginnersmodus (wat de afstand beperkt die de drone vanaf het startpunt kan afleggen) en nog veel meer. Het is ook mogelijk om toegang te krijgen tot de geautomatiseerde vluchtmodi van de drone, waarvan er één – Spotlight Pro – je in staat stelt om bewegende objecten met een zenuwslopende nauwkeurigheid te volgen.

Terwijl andere drones over dit vermogen beschikken, is Spotlight Pro een echte stap boven al het andere op de markt. Volgens DJI maakt het gebruik van ‘geavanceerde visuele tracking-algoritmen’ om zich aan bewegende objecten zoals lijm vast te houden, en biedt het het soort afbeeldingen en beeldmateriaal dat in normale omstandigheden een tweede cameraman nodig zou hebben om vast te leggen (wat overigens ook een optie met de Inspire 2 – het is mogelijk om één afstandsbediening de drone te laten besturen, terwijl een tweede ‘slaaf’-afstandsbediening de camera bestuurt).

Spotlight Pro is beschikbaar in de TapFly-, Waypoint- en Point of Interest ‘intelligente vlucht’-modi en is een ongelooflijk krachtige toevoeging aan het toch al indrukwekkende arsenaal aan functies van de Inspire 2.

De levensduur van de batterij is altijd een zorg met drones, en als je alle extra technologie in overweging neemt die in de Inspire 2 is gegooid, zou het je vergeven zijn als je je zorgen maakt over de impact op het uithoudingsvermogen. DJI heeft hier echter aan gedacht en heeft een opstelling met twee batterijen toegevoegd die uw vliegtijd tot ongeveer 25 minuten verhoogt.

Dit cijfer is natuurlijk afhankelijk van hoe snel je de drone vliegt – we hebben meer dan 25 minuten tijdens een rustige vlucht – maar het is een solide maatstaf om aan te werken. Het gelijktijdig opladen van beide batterijen is eenvoudig met de meegeleverde oplader – deze heeft in totaal vier slots, zodat je meer batterijen kunt aanschaffen en altijd kunt opladen.

Video- en foto-opname


De Zenmuse-cameralijn van DJI is meegegroeid met het assortiment van drones. Het nieuwste aanbod – de X5S – is ontworpen met de Inspire 2 in gedachten. Een Micro Four Thirds-snapper, het heeft een grotere sensor dan eerdere iteraties, wat meer details en levendigere kleuren betekent. Het is echt alsof je een hoogwaardige, professionele fotocamera in de lucht hebt hangen, waarmee je echt adembenemende statische foto’s kunt maken.

Als het op video aankomt, creëert de Inspire 2 – in combinatie met de X5S – een opstelling waar de meeste professionals uit de industrie jaloers op zouden zijn. 4K is misschien groot nieuws met andere drones, maar deze bad boy kan opnemen in 5,2K met 30 frames per seconde. 4K is mogelijk met 60 frames per seconde, en je kunt terugschalen naar 720p.

Conclusie

De originele Inspire 1 was een indrukwekkend model, maar de Inspire 2 overtreft hem in praktisch elk opzicht. Het ontwerp is verbeterd, waarbij goedkoop uitziend plastic is vervangen door een metalen composiet carrosserie en de technologie voor het vermijden van objecten is beter geworden.

Een opstelling met twee batterijen geeft meer dan 25 minuten vliegtijd, terwijl de mogelijkheid om cameralenzen te verwisselen om aan je schietdoelen te voldoen dit zeer aantrekkelijk maakt voor serieuze fotografen en videomakers. Voeg daar een fantastische en volledig uitgeruste smartphone-app en een speciale afstandsbediening aan toe en je hebt een echt episch stuk uitrusting.

Als je je niet al te veel zorgen maakt over de verbeterde technologie om objecten te vermijden en 5.2K video-opnames, is het misschien verstandiger om de verouderde (maar nog steeds geweldige) Inspire 1 of de DJI Phantom 4 te overwegen, die beide kunnen worden gekocht voor een fractie van de kosten zonder al te veel essentiële functionaliteit op te offeren. Wil je toch voor de DJI Inspire 2 gaan zonder de volledige mep neer te moeten leggen? Koop hier dan een DJI Inspire 2 (refurbished).

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Droverecencies.nl | Drone Kopen? | Lees Onze Bevindingen Eerst!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0