De beste drone voor beginners? DJI Mavic Mini (Review)

Is de DJI Mavic Mini de beste drone voor beginners? Lees de DJI Mavic Mini review!

Het maken van een kleiner, minder veelzijdig product om tot een een lagere prijs te komen, kan vaak minder goed uitpakken dan gehoopt. Gelukkig zijn er ook bedrijven die dit wel goed aanpakken, denk aan de de Nintendo Switch Lite. DJI hoort wat ons betreft ook in dat rijtje thuis, dat hebben ze wel bewezen met de Mavic Mini. Een pocket-rocket met specs die vergelijkbaar zijn met een grotere en duurdere drones. Lees hieronder de DJI Mavic Mini review.

Stuk krachtiger dan zijn voorganger

De Mavic Mini is in bijna alle opzichten beter dan de vorige poging tot het maken van een mini drone. Zijn voorganger ‘De Spark’ heeft (té) veel compromissen moeten sluiten om tot zijn kleine formaat te komen. Daarbij was deze nog steeds 50 gram zwaarder en zo’n 100 euro duurder. Om het gewicht en de prijs laag te houden, hebben ze bij de Mavic Mini slechts de 4K-video functie niet toegevoegd. Deze kan dus geen 4K maar 2,7K-video opnemen. Maar eerlijk is eerlijk, voor de meeste van ons is dit meer dan voldoende.

Kleine krachtpatser perfect voor onderweg

DJI Mavic Mini beste drone voor beginnersDe Mavic Mini is klein en licht, wat deze drone makkelijk draagbaar maakt. Zijn formaat maakt dit dan ook de perfecte drone voor onderweg. Denk aan backpacken, wandelen of andere outdoor activiteiten. Daar is deze drone met zijn formaat uiterst geschikt voor! De drone zelf weegt 249 gram en hiermee valt deze precies onder de laagste categorie van de Europese regels voor drones. Als je de Mavic Mini mee wilt nemen voor op een lange reis houd er dan wel rekening mee dat de controller ook 249 gram weegt en ongeveer even groot is als de drone zelf.

Genoeg batterij ondanks zijn formaat

Ondanks dat de Mavic Mini stuk kleiner is dan een Mavic Air heeft deze toch voldoende batterijvermogen om zo’n 30 minuten te kunnen vliegen. Dit komt door de ingebouwde Intelligent Battery Management System. Hierbij wordt de batterijstatus in realtime gecontroleerd en gerapporteerd, zodat je minder hoeft te concentreren op het energieniveau en meer op vliegen zelf. De batterij heeft een capaciteit van 2400 mAh.

Vliegen bij veel wind

Zoals je al verwacht, is de Mavic Mini zo licht dat ik deze bij veel wind niet zou aanbevelen. Met dat gezegd te hebben, was deze alsnog verrassend stabiel op een winderige dag waarop ik deze heb getest. Er was vrijwel geen beweging van links naar rechts, zelfs niet bij windstoten. De verschuiving die er was, was verticaal (van beneden naar boven). De Mavic Mini kan een hoogte van 500 meter bereiken, daarnaast kan deze tot 4km van je af vliegen. Houdt er rekening mee dat de drone zo klein is dat deze van veraf vrijwel niet meer zichtbaar is.

DJI Mavic Mini recensie

Mist er nog iets aan dit model?

De Mavic Mini is klein, licht en stuk goedkoper dan de Mavic 2 Air of Mavic 2 Pro, dit betekent dat je niet dezelfde specs kunt krijgen. De Mini gebruikt bijvoorbeeld nog een USB-A in plaats van USB-C. Maar de grootste reden waarom professionele videografen de mini zullen overslaan is het ontbreken van de 4K-video functie. De 2,7K functie is zeker niet slecht en voor veel personen zal dit meer dan voldoende zijn. Maar voor professionals zal dit een “tegenvaller” zijn. Dit komt omdat je dan 4K beelden zal moeten samenvoegen met 2,7K en dat ga je zien. Als je écht per se aan 4K wilt voldoen dan moet je echt gaan kijken naar de The Mavic, Mavic Pro en Mavic Air modellen. Voor de meeste mensen voldoet 2,7K en zien deze opnamen er prachtig uit.

Conclusie: DJI Mavic Mini

De Mavic Mini is en blijft een geweldige drone met een hele gunstige prijs-kwaliteit verhouding! De drie-assige stabilisatie geeft veel vloeiendere resultaten dan de Spark ooit kon leveren. Dit is wat ons betreft toch wel hét model voor beginners. Alles klopt gewoon, en dat voor een relatief goedkoop bedrag. We hopen dat je iets hebt opgestoken van deze DJI Mavic Mini review en een weloverwogen besluit kunt nemen bij een mogelijke aankoop. Zie hier de meest actuele prijs van de DJI Mavic Mini.

Wil je meer zoals artikelen zoals deze DJI Mavic Mini review? Stuur ons een mail met welke drones we nog meer moeten reviewen!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Droverecencies.nl | Drone Kopen? | Lees Onze Bevindingen Eerst!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0