Drone kopen

Drone kopen? Dit is waar je op moet letten!

Bij het kopen van een drone zijn een aantal dingen waar je als beginnen rekening mee moet houden. Ik heb een aantal zaken op een rijtje gezet waarbij ik zou advieseren om rekening mee te houden tijdens je eerste drone aankoop.

 • Prijs – Spreekt voor zich, bij je eerste drone is het begrijpelijk dat je niet onnodig veel wilt uitgeven.
 • Accuduur – Hoelang kan ie aan een stuk door vliegen, hoelang duurt het opladen van de accu?
 • Reikwijdte en besturing – Hoever kan ie vliegen, kan je ‘m besturen via smartphone of tablet?
 • Camera van de drone – Kan ie filmen of alleen fotograven, hoe is de kwaliteit van de opnames?
 • GPS – Kan ie zelf terug vliegen, kan je de drone een vastgestelde route laten vliegen?
 • Makkelijk bestuurbaar – Is de drone makkelijk te besturen en hoe voelt de controller aan?
 • Gevoeligheid – Kan ie tegen een stootje, en is het duur om de drone te repareren?

7_tips_bij_het_kopen_van_je_eerste_drone

Wat kost een drone?

Dit kan voor een instapmodel slecht een paar tientjes zijn maar voor een serieus model ga je al gauw richting de duizenden euro’s. De vraag is natuurlijk wat jij bereid bent uit te geven en aan welke behoeftes jouw drone voor beginners moet voldoen. Maar over het algemeen heb je een prima drone voor beginners tussen de 100 en 300 euro.

Hoe lang wil je vliegen?

De meest instapmodellen kunnen maximaal rond de 10 minuten achtereen vliegen, terwijl de meer geavanceerde/duurdere modellen tussen de 20 – 30 minuten halen. De meeste accu’s hebben een uur of langer nodig om op te laden. Het is verstandig om goed te bedenken hoe lang je wilt kunnen vliegen met je drone, om zo de juiste keuze te kunnen maken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere accu’s aan te schaffen, om zo de vluchtduur te verlengen.

Welke soorten drones zijn er?

Er zijn momenteel 3 verschillende soorten drones op de markt. De verschillen zitten in het aantal propellers, de stabiliteit tijdens het vliegen en het wel of niet beschikken van een camera op de drone. Daarnaast zitten de verschillen ook in het doel van de drone. Zo heb je drones die zijn bedoeld als speelgoed, om te racen/stunten of om te filmen/fotograven.

Propellers drone

Alle drones beschikken over meerdere propellers daardoor vallen ze allemaal binnen de categorie multicopters. De hoeveelheid propellers bepaalt de stabiliteit en de wendbaarheid van een drone.

Hierin zijn 3 verschillende modellen:

 • Quadcopter: 4 propellers
 • Hexacopter: 6 propellers
 • Octocopter: 8 propellers

Stabiliteit drone

Niet alle drones zijn even stabiel. De stabiliteit van een drone wordt bepaald door verschillende factoren. Zoals hierboven genoemd werd o.a. de hoeveelheid propellers. De  stabiliteit komt ook van een versnellingsmeter (versnelling meten en registreren) en gyroscoop (rotatiesymmetrische massa die om zijn as kan draaien). Deze zijn bij de meeste nieuwe modellen aanwezig. Wat ook handig is omtrent stabiliteit bij het filmen is een gimbal. Deze zorgt ervoor dat de camera los van de drone kan bewegen en daarbaast corrigeert ie trillingen van de camera. Zonder deze gimbal zullen de beelden niet geheel stabiel maar schokkerig zijn.

Camera drone

Niet alle drones beschikken over een camera. Sommige drones kunnen wel fotograferen maar niet filmen dus daar moet je op letten bij het kopen van een drone. In sommige gevallen kun je de camera die geleverd wordt bij de drone ook vervangen. Bijvoorbeeld als die camera niet in HD kan filmen maar jij daar wel behoefte aan hebt.

Droverecencies.nl | Drone Kopen? | Lees Onze Bevindingen Eerst!
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0