Tips & Trucs

Je eerste drone gekocht? 15 tips voor beginners!

Beginnende drone vlieger, gefeliciteerd met je eerste drone! We begrijpen allemaal de opwinding van het krijgen van een eerste drone. Maar wacht nog even met vliegen totdat je deze handige tips hebt gelezen. Voor je gaat opstijgen is het namelijk belangrijk dat je weet hoe je drone werkt. Dit is het beste manier om crashen of nog ergere zaken te verkomen. Bovendien, is het belangrijk voor je eigen veiligheid en die van jouw drone!

Beginnende drone vlieger, lees eerst deze tips!

Een drone die kan soms lastig zijn. Zorg dat je goed de handleiding die bij je drone zit leest voordat je de lucht in gaat. Nadat u begrijpt de mogelijkheden en beperkingen van uw drone kies een veilige test vlucht zone en enkele eenvoudige manoeuvres te oefenen. Hier hebben wij 15 handige tips op een rijtje gezet om beginnende piloten zoals jezelf klaar te stomen!

Tips voor beginnende drone vlieger

#1 Lees de handleiding

Ik weet dat het cliché klinkt, maar in dit geval wel erg belangrijk! Met een drone vliegen is geen hogere wiskunde maar er zijn wel een aantal dingen die je moet weten van je eigen drone. Elke drone is anders, dus lees het boekje voor de verandering eens.

#2 Houd je aan de wetgeving

Oke oke, deze is ook vrij logisch. Maar wel iets waar je rekening mee wilt houden als je niet wil dat er iets fout gaat of je drone in beslag genomen wordt door de politie! Lees hier meet over de wetgeving voor drones.

#3 Vermijd obstakels

Niet zomaar blind uitgaan dat jouw drone obstakels zelf vermijd (ook al heeft ie die optie). In de realiteit gaat dit nog regelmatig fout. Erg belangrijk dat je ten alle tijden tijdens het vliegen bewust bent van je omgeving. Maar probeer eerst op een open veld goed te leren vliegen en denk niet gelijk dat je een pro bent.

#4 Vermijd dieren

Of moet ik zeggen vermijd vogels? Dat is misschien net wat meer accuraat.

#5 Niet vliegen met mensen in de buurt

Als je ergens gaat vliegen waar een mensenmenigte is trek je aandacht en zo verlies je controle. Je wil niet dat het mis gaat en iemand een drone op z’n kop krijgt. Dus vermijd mensenmeningtes.

#6 Goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat je drone goed gekalibreerd is om afwijkingen te voorkomen. Zorg dat je batterij opgeladen is en dat je propellers goed vast zitten voordat je de lucht in gaat!

#7 Return to Home

Mits je de mogelijkheid voor RTH hebt, zorg dat deze aanstaat. Zo kan de drone vanzelf terug vliegen naar de locatie waar ie ook opgestegen is.

#8 Zorg dat je weet hoe RTH werkt

Ook dit staat in de handleiding. Zorg dat je weet hoe je de RTH functie aan moet zetten.

#9 GPS

Check of je een goed GPS signaal hebt voordat je de lucht in gaat. Anders gaat de RTH functie ook niet veel kunnen doen.

#10 Zweven voordat je gaat vliegen

Voordat je écht gaat vliegen wordt aangeraden om ongeveer 30 seconden boven de grond te zweven. Als er dan geen problemen zijn kan het echte werk beginnen.

#11 Gebruik de beginners mode

Vooral als je net begint erg handig! Zorg dat je de beginners mode aanzet en dat je dit onder controle hebt voordat je zonder ‘zijwieltjes’ gaat vliegen.

#11 Niet vliegen met regen, mist of harde wind

Je vliegt met een eletrisch apparaat en elektrische apparaten zijn over het algemeen geen beste vrienden met water. Dus niet als het regent of mistig is gaan vliegen. Ook harde wind kun je beter vermijden. Is gewoon niet handig vliegen en verhoogt de kans dat er iets mis gaat. Daarnaast kunnen koude temperaturen de batterij aantasten.

#12 Houd je batterij in de gaten

Blijf je batterij tijdens het vliegen in de gaten houden. Vooral als beginnende drone vlieger, zorg dat je hier echt een gewoonte van maakt. Drones kunnen helaas nog geen uren vliegen op één batterij.

#13 Bestuur je drone niet agressief

Zorg dat je controle houdt en niet te agressief met je controller om gaat. Als je té scherpe bochten o.i.d. maakt dan kun je niet genoeg tijd hebben om daarop in te spelen en zul je crashen.

#14 Vliegt niet omgekeerd

Gewoon lastiger vliegen, links is rechts en rechts is links. Beter vermijden vooral als je drone wat verder kan vliegen. Vooral als beginnende drone vlieger, niet aan te raden.

#15 Koop een goede drone!

Met een goede drone is de kans kleiner dat er iets fout gaat!

 

Droverecencies.nl | Drone Kopen? | Lees Onze Bevindingen Eerst!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0